2.2.2018 • Yleislakon puolesta -blokki Ääni työttömälle -mielenosoituksessa

 

Aktiivimalli on vain huonosti naamioitu leikkaus työttömyysturvaan, koska monille on käytännössä mahdotonta välttää mitenkään sen tuomaa 4,65% leikkausta tuloihin. Poliitikkojen maailmassa muutaman kymmenen euron leikkaus on pikkuraha. Heidän tarkoituksensa onkin kokeilla kepillä jäätä ja leikata lisää mikäli uudistus menee läpi. Työttömälle jo 30 euron menetys kuukaudessa on paljon. Työttömien kuritus ja työhön pakottaminen on suoraa luokkapolitiikkaa, jota hallitus käy elinkeinoelämän eliitin etujen ajamiseksi.

On hyvä osoittaa mieltä aktiivimallia vastaan, mutta mielenosoituksen järjestäminen ei saa olla tekosyy välttää vastuunottoa aktiivimallin kumoamisesta. Vaadimme, että ammattiliittojen keskusjärjestöt ilmoittavat aloittavansa yleislakon mikäli aktiivimallia ei peruta. Tuomitsemme Akavan hallituksen, joka päätti olla osallistumatta Ääni työttömälle-mielenilmaukseen. Haluamme kannustaa kaikkia luomaan moninaisia vastarinnan muotoja työttömien oikeuksien polkemista vastaan siitäkin huolimatta, etteivät keskusjärjestöt toteuttaisi tehtäväänsä.

Yleislakon puolesta-blokkiin ovat tervetulleita kaikki halukkaat ilman puolueiden ja niiden nuorisojärjestöjen tunnuksia.
Osallistumme mielenosoitukseen Senaatintorilla omilla vaatimuksillamme, mutta ilman omaa äänentoistoa tai ohjelmaa, yhdessä kaikkien aktiivimallin vastustajien kanssa.

Kaadetaan ensin aktiivimalli, sitten Sipilän hallitus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *