18.2.2018 Häiriöitä • Tero Toivanen – Antroposeenista

Sunnuntaina 18.2.2018 klo 16:00

@ Kupoli (Mannerheimintie 5B, 7krs – Ovet auki ja ruokaa tarjolla 16:00, luennon alku 16:30)

 

Tero Toivanen – Antroposeenista

Antroposeeniväitteen mukaan ihmiskunnasta on tullut geologinen voima, joka muuttaa maapallon toimintaa syvällisesti ja pysyvästi.
Ihmistoiminta on singonnut maapallon suopeiden olosuhteiden holoseenista epävarmaan antroposeeniin Antroposeenissa elämä on prekaaria sanan syvimmässä merkityksessä. Vaikka tekisimme kaikkemme ilmastonmuutoksen, joukkosukupuuttoaallon, ympäristösaasteiden ja muiden ympäristöongelmien hillitsemiseksi, antroposeeni jatkuu tuhansia tai satojatuhansia vuosia.

Miten ymmärtää antroposeeni: tuhovoimiin kykenevän ihmisen kertomuksena vai kapitalismin kehityshistoriana? Voidaanko eriarvoisuuden läpäisemässä maailmassa tehdä politiikkaa koko ihmiskunnan nimissä? Vai tulisiko yhteiskunnallisen ajattelun ja muutoksen rakentua ennemmin kapitalismiin olennaisesti kuuluvien erojen pohjalta?

Monitieteiseen BIOS-tutkimusyksikköön kuuluva Tero Toivanen viimeistelee väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Keväällä 2017 Toivanen toimitti yhdessä Ari Korhosen kanssa antroposeenia laajasti käsittelevän Tiede&edistys -teemanumeron:
http://www.tiedejaedistys.fi/arkisto/2017/1-2017.html

Luennoi Tero Toivanen

 

A-ryhmä on antiautoritaarinen ryhmä, joka vastustaa kaikenlaista sortoa ja hierarkioita. Toimintamme on avointa ja siihen voivat tulla mukaan kaikki, jotka hyväksyvät ryhmämme periaatteet ja säännöt. Julkaisemme Sytyke-lehteä, osallistumme mielenosoituksiin ja järjestämme niitä, järjestämme keikkoja, elokuvanäytöksiä, bileitä ja Häiriöitä-luentosarjaa sekä pyöritämme kansankeittiötä. Tämän lisäksi teemme kampanjoita ajankohtaisista poliittisista aiheista. Päätökset tehdään ryhmän yhteisissä yleiskokouksissa.

A-ryhmä on jakautunut työryhmiin. Työryhmiä ovat tällä hetkellä Häiriöitä-luentosarjaa ja varainhankintaa pyörittävä ryhmä, kansankeittiöryhmä, verkkomediaryhmä ja Sytyke-ryhmä. Työryhmiä perustetaan tarpeen mukaan lisää, ja kuka tahansa on tervetullut ehdottamaan ja luomaan uutta toimintaa. A-ryhmä on maanlaajuisen Alusta-anarkistiliiton jäsen. Alustalla on paikallisryhmä myös Tampereella.

 

Häiriöitä-luentosarja

Häiriöitä on avoin sarja luentoja ja keskustelutilaisuuksia yhteiskunnan, filosofian, historian, talouden ja vastarinnan risteyskohdissa.

Tiedämme jo, ettemme voi enää elää kuten ennen, mutta emme tiedä, miltä tulevaisuus näyttää. Toiset tarrautuvat menneisyyteen, me haluamme vain ymmärtää sitä. Alkutilanteen
pieni häiriö voi johtaa järjestelmän aivan toisenlaiseen tilaan.

Häiriöitä-luentojen puhujat ovat suomalaisia ja kansainvälisiä antiautoritaarisia tutkijoita ja aktivisteja. Luentoja voi seurata myös internetissä (reaaliaikaisesti ja tallenteena) A-ryhmän facebook-sivujen kautta. Tilaisuudet järjestävät yhteistyössä A-ryhmä ja AutOp. Ohjelma on osanottajien itsensä luoma. Jos haluat osallistua tai ottaa yhteyttä muuten vain, kirjoita osoitteeseen hairioita@riseup.net.

Kaikki luennot järjestetään Helsingissä Uuden ylioppilastalon Kupolissa osoitteessa Mannerheimintie 5 B (7. kerros), mikäli ei toisin mainita.

Lapset ovat oletusarvoisesti tervetulleita kaikkiin A-ryhmän tapahtumiin. Luennoilla on myös erillinen huone sen varalle, että joku lapsi väsyy kesken kaiken. Lastenvaunut voi halutessaan jättää kuudennen kerroksen käytävään tai alakertaan.

Kupoli on esteellinen tila. Hissillä pääsee vain kuudenteen eli yhtä alempaan kerrokseen, josta eteenpäin pääsee vain portaita pitkin. Tilassa on kaksi erillistä, melko tilavaa unisex-vessaa, joita ei ole inva-wc-standardisoitu. WC:n ja Kupolin välissä on portaat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *